احتیاجات 

فسفر: 

مطالعات انجام گرفته توسط محققان متفاوت بیانگر این می باشد که مقادیر فسفر موضوع نیاز طیور از تغییر‌و تحول پذیری بالایی بر خوردار بوده و عامل ها زیاد زیادی همانند مقدار ضایعات اندوژنوز،سن،نژاد،مرحله فیزیولوژیکی،میزان تولید،نسبت کلسیم به فسفر،میزان خوراک مصرفی، مقدار سایر مواد معدنی در جیره همانند منگنز،فلوئور و شکل شمیایی منابع قضیه به کارگیری می توانند مقادیر احتیاجات طیور به این عنصر را زیر تاثیر قرار دهند . 




منابع 

فسفر: 

با اعتنا به این که بخش اعظم جیره حیوانات تک معده همانند خوک و طیور از غلات و مکملهای پروتئینی(همانند کنجاله سویا) تشکیل شده است،ظاهراً میتوان چنین استنباط نمود که اقلام خوراکی معمول توانمند به تامین فسفر موضوع نیاز این حیوان ها می‌باشند . متاسفانه همچنانکه در جدول پایین ملاحضه می شود، فقط مقادیر اندکی از فسفر جانور در منابع گیاهی جهت تغذیه طیور قابل به کارگیری می باشند، که این موضوع استعمال از مکملهای معدنی را ضروری نموده هست . 




سطح ها 

کلسیم و فسفر در برخی از منابع خوراکی موضوع استفاده طیور 



اسم 

ماده خوراکی 

فسفر 

کل(%) 

فسفر 

قابل دسترس(%) 

سبوس 

گندم 

15/1 


2/0 


دانه 

گندم،زمستانه قرمز‌رنگ و سخت 

37/0 


13/0 


دانه 

تریتیکاله 

3/0 


1/0 


دانه 

جو 

36/0 


17/0 


یولاف 


27/0 


05/0 


دانه 

ذرت 

28/0 


08/0 


کنجاله 

سویا،بدون پوسته،روغن کشی با حلال 

62/0 


22/0 






تکمیل کننده 

های فسفری: 

معمولاً جهت تامین فسفات قضیه نیاز طیور از منابعی همانند فسفاتهای کلسیم (دی و مونو کلسیم فسفات)،سنگهای فسفاته فلوئور زدایی شده،پودر استخوان، فسفتهای آمونیوم(مونو آمونیوم فسفات،دی آمونیوم فسفات و سدیم تری پلی فسفات) و اسید فسفریک استفاده می شود . 


متاسفانه بیشتر منابع فسفاته بصورت ناپخته جهت طیور قابل استعمال نبوده و می بایست گذشته از به کارگیری زیر عمل آوری حرارتی قرار گیرند .جیره طیور از لحاظ فسفر تقریباً بی نیاز می باشد، ولی بخش عمده فسفر جانور در بخش گیاهی جیره همانند ذرت،سویا،سایر غلات وکنجاله های پروتئینی بصورت متصل به فیتین وجود داراست . متاسفانه طیور و سایر حیوان‌ها تک معده بخوبی کار کشته به استعمال از این منشا فسفری نبوده وبا دفع آن از شیوه مدفوع،موجب آلودگی آبهای آزاد و بقیه ایستمهای ارگانیک می شوند . 


آسیاب میکسر


ساختمان 

اسید فیتیک: 

اسید فیتیک یا مایواینوزیتول1،2،3،4،5،6-هگزا کیس دی هیدروژن فسفات از لحاظ ساختمانی از یک حلقه مایواینوزیتولی تشکیل گردیده می باشد که بطور بدون نقص توسط شش تیم فسفاتی،فسفوریله شده می باشد .ساختمان شیمیایی مولکول اسید فیتیک که از پتانسیل بالای جهت تشکیل کلیک با کاتیو نهای یکسری ظرفیتی برخوردار می باشد . 


کمپلکس تشکیل شده با zn2+ دارنده بیشینه و کمینه دما اندازه پایداری و آن‌گاه به ترتیب بالا به پایین کمپلکس های تشکیل گردیده با کاتیو نهای u2+,ni2+,co2+,mn2+ca2+,fe2+ دارای پایداری بالا می باشند . 




اندازه 

اسید فیتیک منابع گیاهی: 

اسید فیتیک در دانه گیاهان عمدتا بعنوان صورت ذخیره ای فسفر کار می نماید . مقدار اسید فیتیک جانور در دانه غلات(ذرت،جو،گندم ویولاف) و بقولات(همانند نخود) تقریباً در حدود 25/0% بر شالوده ماده کم آب می باشد . به طور کلی مشخص و معلوم گردیده است که کنجاله دانه های روغنی دارای مقادیر بالاتری فسفر فیتات می باشند . بر پایه تحلیل های انجام گرفته مشخص و معلوم شده است که به طور متوسط در حدود70 درصد فسفر جان دار در اقلام خوراکی گیاهی به رخ فسفر فیتاتی می باشند . 


اسید فیتیک در طبیعت میتواند در دیواره سلولهای گیاهی تشکیل فیتات داده و با مواد معدنی(با یونهایk+ mg+ و تا حدودی با یونهای ( ca+پروتیئن هاو یا این که نشاسته ساخت باند نماید . 




اثرات 

زیست محیطی فیتات: 

بخش اساسی آلودگی رودخانه ها و دریاچه های ایلات متحده ایالات متحده ناشی از بخش کشاورزی و علی الخصوص فضولات حیوانی می باشد .نتایج آنالیز انجام گرفته در کشورهلند بیانگر این هستند که حدود80درصد تجمع مازاد مواد معدنی در محیط زیست ناشی از واحدهای دامپروری می باشد، که این فرمان موجب تصویب شرایطی در رابطه با محدودیت استعمال از فضولات حیوانی در واحدهای زراعی آن مرزوبوم گردیده می باشد . 






با اعتنا به این که فسفرفیتاتی هضم نشده مبداء اساسی فسفر مو جود در فضولات حیوانی می باشد،هر علتی که بتواند موجب کاهش فسفر فیتاتی غیر قابل دسترس در این فضو لات شود،میتواند در کاهش آلودگی ناشی از فسفر مازاد در بخش دامپروری و در فیض تعدیل اثرات منفی مر بوطه اثرگذار باشد . 




اثرات 

نا مناسب تغذیه ای فیتات: 

فیتات با تشکیل کمپلکس نا محلول با مواد معدنی همانند نیکل،کبالت،منگنز،آهن، کلسیم،مس،روی کاهش قابلیت و امکان دسترسی و ایراد در جذب آن ها موجب فقدان این مواد معدنی در بشر و دام می شود . 


اسید فیتیک همچنین می تواند خاصیت تغذیه ای و فعالیتی پروتئین ها را تحت تاثیر قرار دهد . کاهش قابلیت دسترسی مواد معدنی ناشی از وجود فیتات به یک سری استدلال دیگر از پاراگراف موقعیت تغذیه ای و فعالیتی پروتئین را ذیل تاثیر قرار دهد . کاهش امکان دسترسی مواد معدنی ناشی از وجود فیتات به یک‌سری استدلال دیگر از پاراگراف حالت تغذیه ای مصرف کننده،غلظت مواد معدنی و فیتات در مواد خوراکی و فیتات در مواد خوراکی، توانایی حاملین اندوژنوز درون مخاط روده در جذب مواد معدنی متصل شده به فیتات و بقیه اجزاء جیره(پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای و ترکیبات پلی فنلیک)،هضم و یا این که هیدرولیز فیتات بوسیله آنزیم فیتاز و یا این که فسفاتاز در داخل روده،روش عمل آوری و قابلیت هضم مواد خوراکی وابسته می باشد . 


گزارشاتی در رابطه با مهارت فعالیت آنزیمهای تریپسین،پپسین و آلفا آمیلاز بوسیله اسید فیتیک وجود داراست . در ارتباط با اثرات منفی اسید فیتیک بر روی عمل آنزیم آلفا آمیلاز هنوز شفاف نشده میباشد که آیا مهار عمل این آنزیم بدلیل تشکیل کمپلکس میان اسید فیفتیک با خویش آنزیم می باشد و یا این‌که در رابطه با تشکیل کمپلکس با یون Ca++ مورد نیاز جهت عمل آنزیم می‌باشد . 

راهکارهای کاهش دفع فسفر فیتاتی از طرز فضولات و همینطور ارتقا بضاعت و توان استفاده طیور از منابع فسفری گیاهی بصورت زیر سفارش شده است:


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آبلوموف ツ خودمونی ツ Harvest moon گروه بزرگ املاک ایوان حرفای من و دلم طرح توجیهی ویژه تمامی استانهای ایران دانلود پايان نامه معماري ارشد و کارشناسي ارشد با بهترين کيفيت